3Dabout.me - 3D scannen voor perfect passende kleding

Het is 2015, je zit ergens ter wereld achter je beeldscherm en wilt online een product (of dienst) kopen waarvoor je lichaamsmaat relevant is. Veel verder dan Small, Medium, Large, schoenmaat 39 of boordmaat 42 kom je wat persoonlijke maatkennis betreft meestal niet. Je overweegt twee maten te bestellen zodat de juiste erbij zit, de andere stuur je terug. Toch zou het minder omslachtig zijn als je jouw lichaamsmaten kon koppelen aan de maten van het product, maar hoe kom je aan zulke gedetailleerde informatie over jezelf?
Producten zoals kleding en schoenen hebben maten die consumenten herkennen. Het weten van de exacte lichaamsmaat die automatisch uit 3D scans wordt geëxtraheerd, is bij dit soort producten relevant om de juiste match tussen product en lichaam te maken. “Exacte lichaamsmaat” betekent zowel dat deze maat precies en consistent wordt opgemeten, maar ook dat deze altijd op precies de juiste plek wordt gemeten.
Er bestaan veel producten waarbij de maatvoering veel minder bekend is, zoals een kniebrace, brilmontuur of skihandschoen. Nu kiest een consument zo’n product vaak uit op basis van een enkele 1-dimensionale maatvoering zoals een polsomtrek voor een handschoen of de afstand tussen de oren voor een bril.

Solution: 

In deze gevallen zou de behoefte moeten bestaan om 3D modellen van deze producten direct en objectief te koppelen aan de 3D scan van het lichaam. Het lichaam zelf wordt de meetlat en zorgt voor een 3-dimensionale maatvoering die veel betrouwbaarder is.
3Daboutme gaat deze impasse doorbreken. Met de praktische mobiele app is het nog maar een kleine moeite om je voeten, handen, hoofd of hele lichaam 3D te scannen. Samen met producenten en leveranciers van maat gerelateerde producten (‘wearables’ zoals brillen, helmen en kleding) heeft 3Daboutme de collecties driedimensionaal in kaart gebracht. Met de zelfontwikkelde algoritmes kunnen we de juiste match maken voor zowel consument als leverancier.

Result: 

De consument blijft altijd eigenaar van de opgeslagen 3D data. Via het beveiligde platform van 3Daboutme kan de gebruiker de 3D scans keer op keer gebruiken voor de betrouwbare aanschaf van maat gerelateerde producten.

Extra: 

3Dabout.me BV chamber of commerce: 64063739
Herengracht 168 1016BP Amsterdam the Netherlands

Meer over 3d printing