Museum 3D Scans en 3D prints

Er kwam een aanvraag van een museum om replica’s te maken van keramische sculpturen van Jan Klaassen. De replica’s hadden wat aanpassingen nodig voor gebruik in een nieuwe interactieve voorstelling.

3DWP, een Nederlands bedrijf gericht op 3D printen (ook wel Additive Manufacturing genoemd) en Rapid Prototyping maakt vaak enkelstuks producten of kleine series. Ook kunnen wij 3D scannen, ontwerpen/modelleren en 3D prints nabewerken.

Solution: 

De originele sculpturen zijn door ons gescand met behulp van een witlicht 3D scanner. De bestanden zijn verder bewerkt om ze 3D printbaar te maken en aangepast met een 3D tekenprogramma om gebruikt te worden in het museum.

De replica’s zijn met behulp van FDM techniek en sterke ABS kunststof 3D geprint in een variatie van kleuren naar wens van de klant.

Result: 

Met de nodige aanpassingen worden de replica’s nu ingezet in het museum, ook kunnen de onderdelen steeds opnieuw geproduceerd worden. Eventueel kan het bronbestand worden aangepast om alternatieve versies te maken of op een andere schaal. Er zijn op deze manier altijd digitaal reserve onderdelen.

Extra: 

Zie voor meer informatie of een vrijblijvende offerte https://www.3dwp.nl of https://www.3dprintatlas.nl/business-listing/3dwp