Houten Beeld Replica's (3D Geprint Met Bronscoating)

Er kwam een aanvraag om bronzen replica’s te maken van een houten beeld.
3DWP, een Nederlands bedrijf gericht op 3D printen (ook wel Additive Manufacturing genoemd) en Rapid Prototyping maakt vaak enkelstuks producten of kleine series. Ook kunnen wij 3D scannen, ontwerpen/modelleren en 3D prints nabewerken. Naast standaard afwerking kunnen wij ook kunststof van een echte metaallaag (en patina) voorzien zoals koper, brons, messing of ijzer.

Solution: 

Het originele houten beeld is door ons gescand met behulp van een witlicht 3D scanner. Het bestand is verder bewerkt om het 3D printbaar te maken, het is tevens hol gemaakt met een gat aan de onderkant zodat de replica’s met gips konden worden verzwaard.

De beelden zijn met behulp van FDM techniek en sterke ABS kunststof 3D geprint, volgegoten met gips en met brons gecoat. De buitenlaag bevat echt metaal en een patina, door het gewicht zijn het net echte bronzen beelden.

Result: 

Nadat het origineel gescand is kon met wat klein modelleerwerk het bestand 3D printbaar gemaakt worden zodat het steeds opnieuw geproduceerd kan worden. Eventueel kan het bronbestand worden aangepast om alternatieve versies te maken of op een andere schaal.

Extra: 

Zie voor meer informatie of een vrijblijvende offerte https://www.3dwp.nl of https://www.3dprintatlas.nl/business-listing/3dwp