3DWP - TEMPEL MAQUETTE 3D GEPRINT

3DWP, een Nederlands bedrijf gericht op 3D printen (ook wel Additive Manufacturing genoemd) en Rapid Prototyping maakt vaak enkelstuks producten of kleine series. Daar is 3D printen uiteraard zeer geschikt voor. Maar ook (delen van) schaalmodellen en maquettes kunnen zo vervaardigd worden in plaats van op de traditionele manieren.

Solution: 

Op basis van afmetingen, ontwerpen en tekeningen zijn de 3D modellen die nodig zijn voor 3D printing gemaakt en ingeladen in software van de Zcorp Spectrum Z510 3D printer. Deze software bereidt de modellen van de tempelgebouwen voor aan de hand van gewenste instellingen zoals laagdikte en deelt het model op in laagjes. De 3D printer print deze laagjes door telkens een hoeveelheid gipsachtig poeder uit te rollen en waar nodig met speciale inkjet binder uit te harden. Uiteindelijk zijn de gebouwen na het printproces compleet begraven in dit poeder en moeten dan voorzichtig worden uitgegraven om vervolgens met speciaal impregneermiddel te worden uitgehard.

Result: 

Traditionele technieken zoals frezen waren voor dit project duurder en hadden meer tijd gekost. Met 3D printen heeft men doorgaans meer ontwerpvrijheid, snellere doorlooptijden en lagere kosten.
De modellen zijn goed na te bewerken en ze zijn dan ook door ons wit afgelakt, de maquette is door de ontwerper naar wens opgebouwd en gefotografeerd voor gebruik in een boek.